Planinka Prolom voda Lukovska Banja Đavolja Varoš

Wellness tretmaniWellness centar Prolom Banje predstavlja ekskluzivni kompleks u kome se na prirodan način postiže balans tela, uma i duha. Sva blagotvorna svojstva lekovite Prolom vode, pare i toplote su u službi Vašeg uživanja, opuštanja i oslobađanja od svakodnevnog stresa.

U prijatnom ambijentu Wellness centra na raspolaganju su Vam:

  • WELLNESS sadržaji (sauna, đakuzi bazen, tepidarijum, slana soba, parno kupatilo) i otvoreno-zatvoreni bazen sa finskom saunom i tepidarijumima.
  • WELLNESS LUX sadržaji (finska sauna, bio sauna, infracrvena sauna, đakuzi bazen sa slanom vodom - Prolom more, tepidarijumi, slana soba, parno kupatilo, kneipp staza) i otvoreno-zatvoreni bazen sa finskom saunom i tepidarijumima.
  • Salon lepote
  • Fintes sala i teretana
  • Sala za zabavu

Slana soba (Haloterapija) - predstavlja jedan od najstarijih oblika terapije vazduhom koji se zasniva na boravku bolesnih u slanim pećinama zbog lekovitog dejstva njihove mikroklime na zdravlje čoveka. U prostoriju se uz pomoć specijalnog sertifikovanog uređaja halogeneratora uduvava suv zasićeni vazduh obogaćen najfinijim česticama kamene soli, čime se postiže željena mikroklima. Temperatura u slanoj sobi se kreće od 18°C do 25°C i vlažnost vazduha od 40 % do 60 %. Predviđen je boravak do 20 minuta. Aerosoli učestvuju u brojnim fiziološkim procesima organizma. Stvoreni uslovi imaju povoljna svojstva za zdravlje korisnika u smislu antiseptičkog i antialergijskog dejstva i disanja. Pored navedenog, boravak u slanoj sobi pospešuje lučenje seratonina (hormona sreće). Slana terapija se koristi kao metoda u lečenju bolesti gornjih i donjih respiratornih organa i kože.

Finska sauna - Temperatura vazduha je između 80 i 100°C. Preporučuje se boravak od 15 minuta. Prilikom boravka u sauni, toplota pospešuje cirkulaciju krvi što dovodi do velike količine znojenja i oslobađanja od toksina i poboljšavanja cirkulacije. Jača se imuni sistem, opušta telo od napetosti i stresa. Koža dobija zdrav sjaj, tonus i elastičnost. Hidriraju se respiratorni organi i čiste od alergena.

Bio sauna - Temperatura vazduha u bio sauni je između 55 i 60°C, a vlažnost vazduha je 35-50 % što povoljno utiče na telo, otvara pore i pre svega je primerena osobama koje imaju problema sa zadržavanjem vode u telu i osobama koje su posebno osetljive i teže podnose visoke temperature finske saune. U bio sauni se preporučuje boravak do 45 minuta. Bio sauna imitira klimu tropskih šuma.

Infracrvena sauna - Temperatura u infracrvenoj sauni je od 50 do 60°C, a preporučeni boravak je od 20 do 30 minuta. Infracrvena toplota je oblik energije koji je neophodan za zdravlje svih živih bića. Infracrveno zračenje prodire duboko u naše zglobove, kožu, mišiće i tkiva, ubrzavajući cirkulaciju i bolje snabdevanje tkiva i organa kiseonikom. Infracrvena sauna je posebno interesantna za dame, zbog uspešne eliminacije celulita.

Parno kupatilo - Parno ili tursko kupatilo je vrsta saune u kojoj je zastupljena visoka vlažnost vazduha koja se kreće do 100 %, i temperaturom koja se kreće od 40 do 50°C. Naročito se preporučuju u slučajevima: bronhijalne astme, bronhitisa, problema gornjih disajnih puteva, kašlja, promuklosti. U parno kupatilo se ulazi samo u kupaćem kostimu, imajući u vidu da je vlažnost vazduha velika. Predviđen boravak u parnom kupatilu se kreće do 20 minuta. Kontraindikacije - akutni asmatični problemi, povišeni krvni pritisak, "pace maker", srčani bolesnici, osobe sa izrazito niskim pritiskom, proširenim venama ili trombozom vena, akutnim infekcijama, trudnice i mala deca.

Kneipp staza ili kneipp bazeni sa toplom i hladnom vodom su naizmenično poređani jedan iza drugog a dubina bazena je od 20-40 cm. Temeratura hladne vode je oko 20°C, a tople oko 50°C. Dno korita se obasipa sitnim i krupnijim kamenjem, sa blagim ivicama. Koristi se tako što se korača kroz vodu 15 minuta, a da pri svakom koraku izvučete stopala iz vode i lagano ih uranjate u vodu. Stimuliše se refleksna zona na stopalima, mikro i makro cirkulacija. Efekat korišćenja Kneipp staze je naročito dobar za osobe sklone oticanju nogu i onima koji imaju problema sa cirkulacijom u nogama i slabljenjem mišića nogu.

Tepidarijum je tiha prostorija sa ležaljkama koje se zagrevaju od 37°C do 39°C. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi i jača imunitet. Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam, preporučuje se osobama svih starosnih dobi.

Infracrvena kapsula je vrhunski dizajniran aparat za relaksaciju, revitalizaciju i zdravo mršavljenje bez napornog vežbanja. Tretmani u ovoj čarobnoj infracrvenoj kapsuli predstavljaju najsavršeniji sistem za smanjenje telesne mase, eliminisanje celulita i ublažavanje strija i ožiljaka. U toku samo jednog tretmana od 30 min. možete sagoreti oko 600 kalorija. Posle prvog tretmana se nepovratno skine od 1-4cm (250-300g).

Kvantna soba - PXD terapeutska ploča deluje tako što metalna rešetka nanokristalima metala koji su naneseni na ploču stvara plus polarizovano magnetno polje koje emituje blagotvornu energiju na bolesne ćelije nastale usled: -prehlade, udarca, operativnog zahvata -stresa, spavanja i rada na mestu izloženog štetnom zračenju. Pomaže kod glavobolje, depresije, bronhitisa, astme, išijasa, lumbaga, reume, dijabetesa, alergija na koži, upale jajnika, bubrega, pluća, zglobova, mišića. Potvrđeno jača energiju celokupnog tela, imunološki sistem, cirkulaciju i respiratorni sistem. KVANTNA soba kao medicina XXI veka dovodi do energetskog balansa u organizmu i najprirodnijeg načina ozdravljenja.

Zbog mira i tišine, deci ispod 15 godina nije dozvoljen ulaz u Wellness lux nakon 15h.

Sala za zabavu - na raspolaganju su Vam: bilijar, pikado, stoni tenis, sony playstation 4.

Fitness sala - na raspolaganju su Vam: traka za trčanje, steper, simulator nordijskog skijanja, bicikl, multifunkcionalni trenažer, lopta za pilates, balans lopte i ostali fitnes sadržaj.

Estetski tretmani:

  • Radio-talasna hirurgija- Radio-talasna hirurgija je savremena hirurška tehnika za uklanjanje benignih promena na koži. Radiotalasi imaju visoku frekvenciju, u potpunosti deluju na željeno polje, a minimalno oštećuju okolno tkivo. Ova metoda je bezbedna i beskrvna, traje kratko, a njome se mogu ukloniti: sve vrste bradavica, seboroične keratoze, papilomi, fibromi, ateromi, siringomi i ksantelazme.
  • Dijamantska mikrodermoabrazija- je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj. izumrlh ćelija stratum korneuma. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože. Primenljiva je i uspešna kod svih tipova kože: mladjih, starijih, svetle ili tamne puti. Koristi se za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora, korekciju površnih ožiljaka i hiperpigmentacija. Može se primenjivati za regije lica, vrata, leđa, laktova, butina.